Paavst Franciscus Pariisi rünnakust: sõnavabadusel on piirid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus võttis sõna möödunud nädala Prantsusmaal Pariisis aset leidnud satiiriväljaande Charlie Hebdo rünnaku teemal, kaitstes sõnavabadust, kuid samas lisadest, et sõnavabadusel on piirid.

Katoliku kiriku juhi sõnul tuleb kõikidesse religioonidesse suhtuda ühesuguse respektiga ning kellegi usku ega seisukohti ei tohi rünnata, edastab BBC.

«Kedagi  ei tohi provotseerida. Teiste uskumuste üle ei tohi nalja heita ega neid ka solvata. Igal asjal on piir ja see piir on ka religioonide kritiseerimisel,» jätkas paavst.   

Franciscuse arvates ei ole jumala nimel korda saadetav vägivald õigustatud.

7. jaanuari rünnakus hukkus Charlie Hebdos töötanud karikaturist Bernard Verlach, keda tunti kunstnikunimega Tignous ja karikaturist Georges Wolinski, samuti psühholoogiateemadel nõu andnud kolumnist Elsa Cayat ning politseinik Franck Brinsolaro.

Kokku kaotas elu 12 inimest.

Terroriorganisatsioon Al-Qaeda teatas eile, et nemad on Charlie Hebdo rünnaku taga.

Charlie Hebdo on avaldanud mitmeid islami prohvet Muhamedi karikatuure ning see on vihastanud moslemeid.

Pariisi sündmustega sai maailmakuulsaks fraas «Je suis Charlie», millega avaldati meelt terrorismi vastu ning kaitsti sõnavabadust.

Prantsusmaa võimude sõnul on ka moslemid äärmusfanaatikute ohvrid nagu paljude teiste religioonide esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles