Ametiühing valmistub streigiks GoBusis

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimatine GoBusi bussijuhtide hoiatusstreik Pärnus.
Viimatine GoBusi bussijuhtide hoiatusstreik Pärnus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Transpordi Ametiühingu teatel otsustasid GoBusi usaldusisikud eilsel koosolekul, et tuleb hakata ette valmistama GoBusi bussijuhtide streiki.

Eelmise aasta lõpust vahendab Transpordi Ametiühingu ja AS GoBus vahel ummikusse jõudnud kollektiivläbirääkimisi riiklik lepitaja. 5. jaanuaril toimunud poolte esimesel kohtumisel lepitaja juures lepiti kokku, et tööandja saadab ametiühingule kümne päeva jooksul kompromissettepaneku palgatőusude osas.

Transpordi Ametiühingu bussijuhtide koordinaatori Aare Kübarsepa sõnul on tööandja tänaseks saatnud kompromissettepanekuks nimetatud dokumendi, mis sisaldab vaid juba kehtivaid töötasunumbreid.

«Ametiühing peab sellist käitumist aja venitamiseks ja kokkuleppe mittetäitmiseks, sest täna kehtivad palganumbrid ei saa olla käsitletavad kompromissina,» ütles Kübarsepp. Tema sõnul on raske näha konstruktiivsena tõika, et juba kehtivate töötasu numbrite esitamiseks võetakse kümme päeva aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles