Optimistlik algus ilma helge lõputa

Irina Tokareva
, venekeelse Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venekeelne Postimees leidis Ida-Virumaalt kolm perekonda, kus lapsed olid sunnitud kasvama ilma vanemateta, kes olid läinud välismaale tööle. Need lood illustreerivad hästi üht hiljutist Praxise uuringut samal teemal.

«Kõik need lood reedavad üht: väljastpoolt pereringi abi otsima ei mindud, last elumuutusteks ette ei valmistatud – lapse elu pole kas üldse korraldatud või on eelkõige lapse emotsioonidega arvestamises lünki,» kommenteeris uuringu tellinud sotsiaalministeeriumi laste ja perede osakonna peaspetsialist Signe Riisalo.

Näiteks lugu 19-aastasest Lenast, kelle ema sõitis Saksamaale hooldajaks juba kaheksa aastat tagasi. Lena ei tööta ega õpi, istub kinniste uste taga korteris ja käib ainult poes, kust ostab krõpse ja kiirtoitu. 19-aastane tüdruk kaalub 140 kilogrammi. «Ma vihkan iseennast. Ma olen inetu ja rumal, mind ei võeta kuhugi tööle, keegi ei hakka mind kunagi armastama. Mul ei ole üldse mõtet elada,» ütles ta hiljaaegu ühele ema tuttavale, kes tal aeg-ajalt külas käib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles