Galerii: raudteelased korraldasid Goraili toetuseks piketi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raudteelaste ametiühing korraldas täna Tallinnas miitingu, et juhtida riigi tähelepanu Goraili raskele olukorrale, 39 töötaja koondamisele ning nõuda riigipoolset sekkumist raudteesektorisse.

«Gorail koondab veebruaris 39 töötajat, on oht, et ettevõtte reisiliinid pannakse üldse kinni ja siis neid vaevalt enam kunagi avatakse. Olukord on sektoris jõudnud sinnamaale, kus ainult koondatakse, kehvenevad palga- ja töötingimused. Niimoodi ei saa enam edasi minna,» ütles ametiühingu juht Oleg Tšubarov käesoleval nädalal BNS-ile.

«Elroni reise doteeritakse, Gorail peab oma piletituluga hakkama saama, samal ajal tõusevad alatasa kas aktsiisid või infrastruktuuritasud. Tahame, et riik vaataks sellele probleemile süsteemsemalt,» rääkis ta.

Tšubarovi hinnangul on oht selles, et üha enam kaubavedudest liigub Läti ja Leedu kaudu, mis tähendab, et lõpuks on ikkagi Elron ja maksumaksja see, kes peab kogu   raudteed  üleval pidama hakkama.

Kolmapäeval teatas Gorail, et peatab 15. veebruarist reisijate vähesuse tõttu igapäevase rongiühenduse Tallinna ja Peterburi vahel, edaspidi hakkab rong Peterburi väljuma kaks korda nädalas, reedel ja pühapäeval.

Samuti tegid transpordisektoris tegutsevad ametiühingud kolmapäeval vastavasisulise pöördumise valitsusele. Ühtekokku 7000 liikmega ametiühingud palusid valitsusel selgitada, kuidas tagatakse Eesti Raudtee  jätkusuutlikkus lähiaastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles