Napilt veerandfinaalist välja jäänud Pormeister diskvalifitseeriti

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Pormeister.
Piret Pormeister. Foto: Tairo Lutter

Täna Otepääl toimuval murdmaasuusatamise MK-etapil sai naiste sprindisõidu kvalifikatsioonis Piret Pormeister parima eestlannana 32. koha, kuid pärast võistluste lõppu ta diskvalifitseeriti.

Ligikaudu pool tundi pärast kvalifikatsiooni lõppu selgus, et 32. koha saanud Pormeister on diskvalifitseeritud, sest võistluste žürii leidis, et eestlanna kasutas finišisirgel uisusammu. Pormeister eitas reeglite rikkumist ning selgitas, et finišisirgel tekkis olukord, kus ta jalg libises ning ta kaotas tasakaalu, kuid seda liigutust ei saa kindlasti tõlgendada uisusammuna. Žürii ees astus eestlanna kaitseks välja neli inimest, kuid ka nende selgitused ei aidanud.

«Ta kuulutas, et tema on nii kõva mees, et hoiatusi ei jaga, vaid ainult diskvalifitseerib,» rääkis Pormeister Postimehele žürii esimehe kohta. «Iseenesest polekski vahet, sest edasi ma ju niikuinii ei pääsenud, aga ma tahan oma õiguste eest võidelda,» lisas Pormeister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles