Elumaja põlengus hukkus mees

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju. Foto on illustreeriv.
Tulekahju. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Lääne-Virumaal Vihula vallas hukkus täna öösel elumajas puhkenud tulekahjus keskealine mees.

Häirekeskus sai kell 5.28 teate, et Vihula vallas Metsiku külas on näha tugevat tulekuma ja kuulda praksumist, teatas Ida päästekeskus.

Sündmuskohale sõitsid päästjad Rakvere ja Kunda komandodest, Võsu vabatahtlikud ning meedikud. Päästjate kohale jõudes põles ühekorruseline puidust elumaja lausleegiga ning katus oli juba sisse kukkunud. Kustutustööde käigus leidsid päästjad majast hukkunud 55-aastase mehe.

Päästjad panid tulekahjule piiri kella 6.32 ajal ja kustutasid hoone lõplikult  päästetöö lõpetati kell 11.54.

Ida päästekeskuse valvemenetleja Viktor Balobani sõnul on esialgu raske öelda tulekahju tekkekohta ja põhjust, sest elumaja hävis tules. Sündmuskohal oli jälgi alkoholi tarvitamisest. Hukkunu poja ütlusel oli isa suitsetaja, suitsuandur olevat majas olnud, kuid mitte selles toas, kust leiti hukkunu. Tulekahju täpsemad asjaolud selguvad menetluse käigus.

Tänavu on Eestis tulekahjudes hukkunud seitse inimest, neist neli Lääne-Virumaal.

Päästeamet kutsub kõiki üles olema tähelepanelikumad nii lahtise tulega ümberkäimisel kui ka suuremat tähelepanu pöörama kodude tuleohutusele – aeg-ajalt tuleks üle kontrollida küttekolded ja elektrijuhtmestik. Ka on tulekahjud näidanud, et ühest suitsuandurist majapidamise kohta ei piisa traagiliste tagajärgede ärahoidmiseks. Töökorras väike elupäästja peab olema igas toas.

Päästjad kutsuvad inimesi olema tähelepanelikud oma lähedaste ja naabrite suhtes ning pakkuda ja osutada abi inimestele, kes seda vajavad.

Tuleohutusalaseid nõuandeid saab ööpäevaringselt töötavalt infotelefonilt 1524, samuti saab sealt endale koju tellida päästespetsialisti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles