Venemaa võimaldab 55 Eesti elanikul Vene riigi kulul õppida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikool Venemaal.
Ülikool Venemaal. Foto: TASS / Scanpix

Vene valitsus eraldab Eesti elanikele 2015.-2016. õppeaastaks föderaaleelarvest 55 kohta Venemaa kõrgemates õppeasutustes, teatas Vene suursaatkond Eestis Interfaxile.

Saatkonna andmeil on Eesti kandidaatidele ette nähtud 55 kohta, neist 48 bakalaureuse-, eriala- ja magistrantuuriõppe programmi alusel, kuus teadus- ja pedagoogilise kaadri ettevalmistuse programmi alusel aspirantuuris ja ordinatuuris, aga samuti üks XI rahvusvahelise vene keele olümpiaadi võitjale.

Avaldusi võetakse vastu Eestis elavatelt Eesti ja Venemaa kodanikelt, aga samuti kodakondsuseta isikutelt. Peamiste programmide üliõpilastele makstakse stipendiumi kogu õppeperioodi vältel sõltumata õppeedukusest. Neile eraldatakse ka ühiselamukohad tingimustel, mis kehtivad eelarvelistel kohtadel õppivatele Vene kodanikele, vahendas Interfax.

Täiendava kõrghariduse ja kvalifikatsioonitõstmise programmide raames stipendiumi ei maksta. Välismaa kodanikud, kes ei oska piisavalt vene keelt, võivad saatkonna sõnul läbida tasuta ettevalmistuse Vene ülikoolides.

Ettevalmistuskursuste läbimiseks on ette nähtud üks aasta, siis algab õpe põhiprogrammi alusel.

Konkreetsetesse ülikoolidesse jagamise üle otsustab Vene haridusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles