«Kodutunne» napsas Vooglaiu sihtasutuse eest koduomaniku sõbra tiitli

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes

Eesti kodanikuorganisatsioon Omanike keskliit valis Koduomaniku sõbraks 2014 telesaate «Kodutunne», kiusajaks aga vabariigi valitsuse.

Seitsmendat aastat järjest valib Eesti suurim kodanikuorganisatsioon Eesti Omanike keskliit koduomanike sõpra ja kiusajat, kelleks sel aastal osutusid rahvahääletuse tulemusena vastavalt telesaade «Kodutunne» ning vabariigi valitsus.

Rahvahääletus toimus petitsioon.com veebilehel ning hääletusest võttis osa ligi 500 inimest, ütles Omanike keskliidu esimees Priidu Pärna Postimehele. «Esikoha võitlus käis telesaate «Kodutunne» ja Varro Vooglaiu sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks vahel,» sõnas Pärna.

Tema sõnul annab telesaade «Kodutunne»  paljudele vähekindlustatud peredele võimaluse säilitada oma kodu ning muuta see paigaks, kus pereliikmetel on see tõeline oma kodu tunne.

Koduomaniku kiusaja tiitli pälvis vabariigi valitsus, mis ei ole keskliidu juhatuse arvamuse kohaselt suutnud täita kinnisvaraomanike ootusi, tõstes oluliselt gaasiaktsiisi, kaotades kergele kütteõlile ettenähtud aktsiisisoodustuse ning ei ole vaatamata riigikohtu otsusele astunud samme õiglaste tehnovõrkude ja – rajatiste talumistasude kehtestamiseks. Koduomaniku kiusaja tiitli valib Eesti omanike keskliidu juhatus. 

Varasemalt on koduomaniku sõbra tiitliga pärjatud Maksumaksjate liidu juhti Lasse Lehist, konkurentsiameti juhti Märt Otsa, Rae, Jõgeva ja Harku valdasid, õiguskantsler Indrek Tederit ja Allar Jõksi ning Eesti Õigusjärgsete Omanike Liidu esindajaid. 

Kiusaja tiitli saajateks on osutunud Eesti Gaas, Tallinna Vesi, Eesti Energia, Euroopa Liidu kliimapoliitika ning puuküürnikud.

Eesti omanike keskliit on 1994. aastal asutatud Eesti Õigusjärgsete omanike liidu järglane, kellega on liitunud üle 64 500 korter- ja eramaja omaniku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles