Kiievi teatel on vastupealetungi Donetski lennujaama alal saatnud edu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina sõjaväe vastupealetungi Donetski lennujaama alal on saatnud edu, teatas Kiiev pühapäeval.

«Selleks, et toimetada meie sõduritele kogu vajalik varustus, laskemoon ja evakueerida vigasaanuid, otsustati alustada ulatuslikku operatsiooni, mida saatis edu,» ütles riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu pressiesindaja Andri Lõssenko Kiievis pressibriifingul.

«Meil õnnestus pea täielikult puhastada lennujaama territoorium (separatistidest - BNS),» lisas ta.

Lõssenko teatas varem, et viimase ööpäeva jooksul on Ida-Ukraina sõjalise operatsiooni tsoonis surma saanud neli ja vigastada 32 Ukraina sõdurit, neist kolm hukkus ja 31 sai viga Donetski lennujaama pärast peetavas lahingus.

Laupäeval tõi sõjavägi Donetski lennujaama juurde vastupealetungiks kümmekond tanki.

Viimastel päevadel on taas ägenenud sõjategevus piki Ukraina sõjaväe ja separatistide rindejoont Donetski ja Luganski oblastites. Ägedaimad lahingud toimuvad Donetski lennujaama alal.

Kaitseministri abi ja presidendi nõunik Juri Birjukov ütles pühapäeva hommikul, et sõjavägi sai korralduse avada koondtuli mässuliste positsioonide pihta.

Separatistid teatasid laupäeval Donetski lennujaama hõivamisest, ent Kiiev kinnitas, et strateegilise ja sümboolse tähtsusega objekt on endiselt sõjaväe käes.

AFP andmetel on nädalavahetusel sõjategevuses surma saanud 14 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles