Metsa putkanud roolijoodiku leidis üles politseikoer

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerajuht Arsi Alavere koos teenistuskoer Pentiga.
Koerajuht Arsi Alavere koos teenistuskoer Pentiga. Foto: Politsei

Viljandimaal politsei eest põgenedes auto maha jätnud ja metsa jooksnud juhil ei õnnestunud siiski pääseda, sest mundrimeestel oli varuks veel üks abimees - neljajalgne ja terava ninaga.

Sündmused said alguse 18. jaanuari õhtul kella 21.30 paiku, mil patrullpolitseinikud andsid Viljandis Jakobsoni tänaval liikunud Volvo juhile peatumismärguande, vahendas Lõuna prefektuur. Korrakaitsjatele teadaolevalt võis sõiduki roolis olla juhtimisõiguseta mees.

Juht märguandele ei reageerinud, vaid kiirendas, riivas eest ärasõidul politseiautot ning põgenes. Tartu-Viljandi-Kilingi-Nõmme teed pidi liikunud Volvo tekitas mitmeid liiklusohtlikke olukordi. Ühel hetkel masin peatus ja selle juht jooksis metsa.

Koerajuht Arsi Alavere andis teenistuskoer Pentile ülesandeks võtta üles põgeniku jälg. Kella 23.30 ajal peatus teenistuskoer ühe maja juurde pargitud sõiduki ees. Masina salongi kontrollides ilmnes, et just seal põgenenud mees end politsei eest peitiski. Korrakaitsjad selgitasid, et lisaks puuduvale juhtimisõigusele oli 24-aastane noormees tarvitanud ka alkoholi. Ka varasemalt on politsei ta autoroolist tabanud sarnaste liiklusrikkumiste eest.

Koerajuht Arsi Alavere märkis, et politsei eest põgenemine ei anna loodetud efekti, sest lisaks tavapärasele politseipatrullile tuleb arvestada ka politseipere neljajalgsete liikmetega. «Politseitööks treenitud koerad suudavad kiiresti läbi kammida väga suuri ja raskeid maa-alasid, mistõttu on nende eest põgenemine või varjumine on asjatu ettevõtmine,» leidis Alavere.

Preemiaks tulemusliku töö eest sai Penti oma peremehelt pärikarva pai ja kuhja kiidusõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles