Kumus näidatakse dokki Susan Sontagist

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Susan Sontag
Susan Sontag Foto: Kuvatõmmis

21. jaanuaril, algusega kell 18 näidatakse Kumus möödunud aastal valminud dokfilmi "Regarding Sontag".

Susan Sontag (1933–2004) on 20. sajandi üks silmapaistvamaid, mõjuvõimsamaid, provokatiivsemaid ja sarmikamaid mõtlejaid. Tema kirjanduslik pärand, jõulised ja kriitilised esseed ühiskonnast, meediast ja sooidentiteedist sillutasid teed kultuurikriitikale (essee „Märkmeid Camp’ist” 1966, ee 1992; essekogumik „Fotograafiast” 1977, ee 2006 jt). Susan Sontagi otsekohestes väljendustes, enesekindlates esinemistes ja vabas elustiilis peitub lummuslik võlu.

Dokumentaal toob vaatajani hetki tema elust, karjäärist, kirest ja elukaaslastest läbi arhiivikaadrite ning sõprade, pereliikmete, kolleegide ja armukeste meenutuste. Film portreteerib Sontagi kui mõjuvõimsat ja provokatiivset isikut, kes dekonstrueeris feminismiideid ning analüüsis ja võttis omaks geikultuuri. Ta vaatles kirjutistes kriitiliselt ka filmikunsti ning oli ka ise mõnede filmide autoriks.

Filmi juhatab sisse kunstikriitik Eha Komissarov. Film on inglise keeles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles