Kuznetsov ja Gardner jäävad antiigiärides Langebrauni ja Lorupi varju

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aeg annab ka praegusele argisele odavale pisiasjale seletamatu aupaiste, mis köidab vanadest asjadest lugupidavaid inimesi. Neid pole küll väga palju, kuid nüüdki, kõike uut ja paremat pakkuva kaubanduse kuldajal, pole Tartust kadunud antiigiärid. 

Vanimad neist, näiteks Küütri tänava Saurus, selle lähedal Rüütli-Gildi nurgal asuv Gildi Antiik, Werneri kohviku hoovis tegutsev Barokk ja Narva mäe vanavaraäri, on enne meid elanud inimeste asjade huvilistele teada-tuntud kohad üle paarikümne aasta.

«Väga põnevad poed,» iseloomustas Tartu antiigiärisid neljapäeval Gildi Antiiki põiganud Tartu ülikooli endine rektor Peeter Tulviste. Tema on sellest poest avastanud postkaardi, mille oli 19. sajandi lõpus Laiusel elanud sõbrale saatnud eesti ajakirjanik ja pedagoog Ado Grenzstein.

Muidugi on viimasel paarikümnel aastal mõni siinne antiigipood uksed kinni pannud, näiteks Tiigi tänava algusest kadus antiigiäri paar aastat tagasi. Juurde on tulnud aga uusi kauplejaid, uusimad neist on Tähe tänava Milla vanakraamiäri ja Küütri tänava Inderlin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles