Kodumaine 3D-printer peibutab garantiiga

, praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matis Averin ja Kersti Vatter näitasid Eestis konstrueeritud ja ehitatud 3D printerit, millele nad erinevalt paljudest teistest tootjatest annavad ka garantii.
Matis Averin ja Kersti Vatter näitasid Eestis konstrueeritud ja ehitatud 3D printerit, millele nad erinevalt paljudest teistest tootjatest annavad ka garantii. Foto: Liis Treimann

Tartu ülikoolist välja kasvanud ettevõte EDM Machinery on müügile toonud esimese Eestis disainitud ja ehitatud 3D-printeri, millele antakse ka garantii.

Eestis on 3D-printerid kättesaadavad olnud juba mitu aastat. Suuremalt jaolt on tegemist välismaise toodanguga, mille kehv töökindlus ajendas nüüdseks Tallinnas tegutsevat ettevõtet uut printerit ehitama.

Ettevõtte inseneri Matis Averini sõnul oli neil igapäevatöös 3D-printerit vaja, kuid kuna masin vajas pidevalt remonti, võeti vastu otsus ise uus printer ehitada.

Paari tuhande eurostele printeritele tema sõnul üldjuhul garantiid ei anta, kuid enda välja töötatud masinas ollakse niivõrd kindlad, et pretensioone võib esitada kuni kaks aastat.

„Printer on olnud meil juba poolteist aastat igapäevases, võib isegi öelda julmas kasutuses. Seni on väga hästi vastu pidanud,“ kinnitas Averin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles