Paet: Lavrovi sõnavõtt on märguanne piirilepete ratifitseerimiseks

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Peeter Langovits

Endise välisministri ja Euroopa Parlamendi liikme Urmas Paeti hinnangul oli tänane Venemaa välisministri Sergei Lavrovi sõnavõtt piirileppe teemal ilmselt otsene märguanne Vene parlamendile lepete ratifitseerimiseks.

«Pärast 22 aastat kestnud ettevalmistustööd võiks selle protsessiga lõpuks lõpule saada. Eesti ja Vene vahel võiks olla riigipiir, mida mõlemad pooled nii juriidiliselt kui faktiliselt aktsepteerivad. See on ka oluline julgeolekukomponent,» ütles ta.

Paet lisas, et kui ajastust vaadata, siis Venemaa soovib Euroopaga suhteid leevendada ja ühe ELi liikmesriigiga piiriküsimuse sulgemine võib neile just sobida.

«Loodetavasti asub Vene Duuma nüüd tegutsema ja lähema poolaasta jooksul saavad lepped jõustuda. Siis tuleb piirijoon veel maha märkida ja korralikult välja ehitada,» lisas europarlamendi saadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles