Kindlustus maksis detsembris välja hiigelkahjud

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

PZU Kindlustus maksis Tais meditsiiniabi vajanud eestlasele 45 000 eurot kahjuhüvitist. 

«Detsembris läks väljamaksmisele mitu suurt reisikahju, mis kliendi seisukohalt tuletavad meelde, kuivõrd oluline on reisikindlustuse sõlmimine,» ütles PZU Kindlustuse kahjukäsitlusosakonna juhataja Eero Link.

Üks meditsiiniabi juhtum toimus Tais, kus kindlustatul tekkis ootamatult äge infektsioon, tuli teha mitu operatsiooni ning mille järel korraldas PZU kindlustatu toomise Eestisse meditsiinipersonali saatel. Kahju oli kokku 45 000 eurot.

Meditsiiniabi juhtum toimus ka Austraalias, kus Eestist pärit kindlustatu vajas raske autoavarii tagajärjel meditsiinipersonali saatel transporti kodumaale. Ravikulud kattis Austraalia kohalik liikluskindlustus, kuid ainuüksi Austraaliast Eestisse toimetamine maksis kindlustusfirmale 22 000 eurot.

PZU Kindlustuse kommunikatsioonijuhi Katre Uusmaa sõnul võivad kõige suuremad kahjud tabada just meditsiiniabi valdkonnas, eriti kui haigestumine või õnnetusjuhtum peaks aset leidma väljaspool Euroopat, kus Euroopa ravikindlustuskaart ka riiklikes raviasutustes midagi ei kata.

«Keskmine voodipäevatasu Kanadas ja Austraalias jääb näiteks vahemikku 700 -1500 eurot, aga see tagab ainult koha palatis, raviteenused maksavad kõik eraldi juurde۬,» märkis Uusmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles