Uus seadus on vaja kiiresti ringi teha

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahanduskomisjoni esimehe Rannar Vassiljevi kinnitusel on komisjon üksmeelne, et ebamõistlik nõue tuleb seaduses kindlasti veel enne valimisi
ümber teha.
Rahanduskomisjoni esimehe Rannar Vassiljevi kinnitusel on komisjon üksmeelne, et ebamõistlik nõue tuleb seaduses kindlasti veel enne valimisi ümber teha. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikassa täitmiseks keelas riigikogu majaomanikel soodsama aktsiisimääraga erimärgistatud diislikütusega kütmise ja käskis inimestel 1. maiks alles jäänud kütus mahutitest välja pumbata, mis eeldanuks eritehnikat. Nüüd, pool aastat hiljem, tunnistab riigikogu rahanduskomisjoni esimees Rannar Vassiljev (SDE), et seadust tehes ei saanud saadikud selle nõude kohatusest aru, sest majaomanikud toona ei protesteerinud.

Praegukehtivas seaduse kohaselt peavad õliküttega majade omanikud pärast 1. maid  alles jäänud erimärgistatud diiselkütuse välja pumpama ja tagasi müüma. Nüüd tahab riigikogu muuta seadust nii, et kütuse võib ära kasutada, kuid aktsiisivahe tuleb kinni maksta. Riigikogu rahanduskomisjoni juht Rannar Vassiljev tunnistab oma intervjuus, et tegelikult ei ole korrektne nõuda inimestelt, et nad riigile raha juurde maksaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles