Vanameister Loeb tuli noortele kohta kätte näitama

Jaan Martinson
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb. Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Suurmeister on suurmeister. Rallis üheksa MM-tiitlit võitnud Sebastien Loebil piisas pärast pooleteiseaastast pausi paarist sõidu- ja paarist testipäevast, et autoga taas sinasõbraks saada. Ta oli eile alanud Monte Carlo ralli testikatse kiireim ning kavatseb pühapäeval pjedestaali kõrgeimal astmel šampanjat pritsida, mis oleks uue põlvkonna võidusõitjatele ilmselgelt piinlik hetk.

Loeb on 40 ja istus viimati ralliautos 15 kuud tagasi. «Tavaline rallisõitja poleks nii pika vaheaja järel konkurentsivõimeline, kuid Loeb on kaugel tavalisest. Ta on erakodne eksemplar,» kiitis Citroëni tiimi esisõitja Mads Östberg.

Mullu võistles Loeb kereautode MM ehk WTCC sarjas ja aitas Citroëni meeskondliku tšempionitiitlini. Läinud aasta lõpus läbis ta Prantsusmaal kahepäevase ralli, kaardilugejaks abikaasa Severine, ja finišeeris mõistagi esimesena. Mis näitas, et oskused pole kaugeltki roostes.

Maailma meedia pakkus välja viis põhjust, miks Loeb Monte Carlos starti tuli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles