Kiiev tahab separatistide vabariigid terrorinimistusse kanda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelne separatist eile Donetski lennujaamas.
Venemeelne separatist eile Donetski lennujaamas. Foto: SCANPIX

Ukraina valitsus tahab isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariigi terroriorganisatsioonideks kuulutamist ülemraadas, teatas Ukraina asepeaminister Hennadi Zubko neljapäeval.

«Eile arutati valitsuses resolutsiooni, mille järgi kuulutataks Donetski rahvavabariik ning Luganski rahvavabariik terroriorganisatsioonideks ning esitas selle parlamendile,» teatas Zubko neljapäeval.

13. jaanuaril hukkus Ida-Ukrainas Volnovahha linna lähistel rünnakus bussile 13 tsiviilisikut. Ukraina valitsus süüdistab rünnakus venemeelseid separatiste.

Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk on kutsunud riigi justiitsministeeriumi, prokuratuuri ning julgeolekuteenistust üles rakendama juriidilisi meetmeid Donetski ja Luganski separatistide terroristideks kuulutamiseks ning kutsus ka rahvusvahelist üldust üles tegema sama.

Ukraina armee pressitalitus teatas nädal aega tagasi, et riigi idaosas tabas venemeelsete separatistide rakett bussi ning et rünnakus sai surma 11 ja haavata ligi 20 tsiviilisikut.

Tegemist oli rängima rünnakuga tsiviilisikute vastu alates 5. septembri relvarahuleppest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles