Kolm eksinud kalameest sattus Venemaale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamees Peipsi järvel.
Kalamees Peipsi järvel. Foto: Aarne Mäe

Kolm Eesti kodanikust kalameest eksis püügikohta otsides ära ning sattus Venemaale, naaberriigi piirivalvurid andsid mehed Eesti piirivalvuritele üle.

Neljapäeva hommikul tuvastasid Mustvee kordoni piirivalvurid, et kolm inimest on ületanud ajutise kontrolljoone. Kolmik oli liikunud Põlvamaal Mikitamäe vallas Eesti territooriumilt Venemaale. Venemaa piirivalvurid pidasid nad kinni ja toimetasid Medli kordonisse. Piiriesindajate kohtumisel anti kõik kolm meest Eesti piirivalvuritele üle ning nad toimetati Mehikoorma teenistusse.

Pressiesindaja sõnul selgus, et tegemist oli kolme Eesti kodanikuga, kes tulid kaheks päevaks Lämmijärvele kalastama. Esimesel päeval leidsid nad hea püügikoha ning soovisid sinna teisel päeval naasta. Kuna aga ümbruskond oli neile võõras, eksisid nad ära ning sattusid naaberriigi territooriumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles