Tartlased viivad Expole õlle ja puidust vannid

, praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlletehase ekspordijuht Ranno Treial näitas maailmanäitusel eksponeeritavat Baltimaade vanimat õllepudelit, milles on säilinud ka sisu.
Õlletehase ekspordijuht Ranno Treial näitas maailmanäitusel eksponeeritavat Baltimaade vanimat õllepudelit, milles on säilinud ka sisu. Foto: Kristjan Teedema

Oodatavalt 20 miljonit külastajat võõrustaval Milano maailmanäitusel annavad Eesti väljapanekus teiste seas tooni Tartu ettevõtted. A. Le Coq, loomemajanduskeskus ja puidust vannide tootja Khis asuvad koos ligemale neljakümne Eesti ettevõttega maikuus Itaalias kodumaad tutvustama.

A. Le Coqi õlletehase juhataja Tarmo Noop rääkis, et nende eesmärk on maailmanäituse külastajatele tutvustada eelkõige ettevõtte ajalugu ja toodangut.

Muu kõrval näidatakse haruldast 150 aasta vanust õllepudelit, mille leidsid Norra sukeldujad 1869. aastal põhja läinud kaubalaeva Oliva pardalt ning mis on nüüdseks koha leidnud A. Le Coqi õllemuuseumis.

„See on Eesti ja Balti regioonis ainuke nii vana säilinud õllepudel, millel on alles ka veel sisu,“ märkis Noop.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles