Kaarli kiriku juures hukkus jalakäija

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kella poole üheksa ajal sai punase fooritule ajal üle tee läinud mees autolt löögi ja hukkus.

Kaarli kiriku juures, Endla ja Toompuiestee ristmikul punase tulega teed ületanud meesterahvas oli politsei- ja piirilvalveameti pressiesindaja sõnul 78-aastane. Talle otsa sõitnud sõiduauto Mazda roolis oli juhtimisõigusega kaine 46-aastane mees.

Sündmuskohal viibinud operatiivjuht Valter Pärn ütles, et esialgsetel andmetel ületas jalakäija ülekäigurada punase tulega ning talle otsa sõitnud autojuht alkoholi ei ole tarvitanud.

Foto: Jaanus Lensment / Postimees



«Siin on selline suhteliselt pikk ülekäigukoht, mitu sõidurida. Viimase vilkuva rohelisega ei ole siin mõtet hakata teed ületama. Tõenäosus, et üle tee ei jõua, on suur,» ütles Pärn ja lisas, et «Kuigi tegemist oli 78-aastase inimesega, siis tal olid autovõtmed taskus ja tundus, et tegemist oli igapäevase liikluses osalejaga ning liikluseeskirjad talle võõrad ei olnud.»

Ülekäigurajal, kus 78-aastane meesterahvas autolt surmava löögi sai, põleb valgusfooris roheline tuli umbes 20 sekundit.

Liiklus oli Kaarli kiriku juures, suunaga kesklinna poole on häiritud. Mustamäe suunas ulatus ummik allapoole viadukti. Kella 10 paiku oli liiklus sündmuskohal taastunud.

Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Põhja prefektuuri operatiivjuht Valter Pärn paneb kõigile liiklejatele südamele, et inimesed oleksid liigeldes tähelepanelikud ja arvestaksid üksteisega. Täna hommikul juhtunud õnnetuse täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel. Olenemata sellest, kellel on liigeldes eesõigus, tuleb nii autojuhtidel kui ka jalakäijatel veenduda selles, et teeületamine on turvaline kõigile osapooltele. Kokkupõrkes autoga on kannatajaks alati jalakäija.  Ka ettevaatlikult valitud sõidukiirus annab sõidukijuhile rohkem aega märkamiseks ja reageerimiseks.

Sel aastal on liiklusõnnetuste tagajärjel saanud viga 94 ning hukkunud kaks inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles