Linkevičius: Venemaa peab võtma vastutuse Mariupoli rünnaku eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE vaatlejad Mariupolis pärast 30 elu nõudnud rünnakut.
OSCE vaatlejad Mariupolis pärast 30 elu nõudnud rünnakut. Foto: SCANPIX

Moskva peab võtma vastutuse Ida-Ukraina venemeelsete separatistide raketirünnaku eest Mariupoli linna elurajoonile, milles hukkus tsiviilisikuid, ütles Leedu välisminister Linas Linkevičius kolmapäeval.

«Vastus on siin väga selge - Vene Föderatsioon, tema administratsioon ja armee, mis varustavad [separatiste] relvadega, peavad võtma vastutuse. See on luureinformatsioon, mida on kinnitanud NATO allikad, see on väga konkreetne - Venemaalt saabunud võitlejate arv on kasvamas, veelgi enam, Vene armee laskemoona, tanke ja soomukeid kasutatakse koos personalivõimekusega, õhuruumi kontrolli võimekusega. See on Venemaa sõda Ukraina vastu,» ütles Leedu välisminister raadiojaama Ziniu Radijas hommikusaates.

Linkevičiuse sõnul võib pidada raketirünnakut Mariupoli sadamalinna vastu terroriaktiks.

«Seda võib pidada terroriaktiks, kuna see oli suunatud spetsiifiliste tsiviilsihtmärkide vastu. Ma ei tea ühtegi teist varianti, kuidas seda kutsuda. Kui palju peab veel inimesi surma saama, et saada selgeks, et punane joon on ületatud?» küsis Linkevičius retooriliselt.

Laupäeval sai Mariupolis raketirünnakus surma 30 tsiviilisikut ja rohkem kui 90 kannatada.

Ukraina valitsuse ja rahvusvaheliste vaatlejate kinnitusel tulistati raketid piirkonnast, mis on venemeelsete separatistide kontrolli all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles