Eesti suurim marjafirma sai süüdistuse maksupettuses

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Kets.
ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES
Raul Kets. ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna algas Tartu maakohtus kohtuprotsess, milles süüdistatakse Reformierakonna ja Kuressaare linnavolikogu liikmele Toivo Altile kuuluvat toiduainetööstust Saarek suuremahulises käibemaksupettuses.

AS Saarek, mis pakub külmutatud metsamarju ning toodab marjalisandeid piima-, jäätise- ja kondiitritööstusele, on sattunud kohtumoosi sisse. Nimelt esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur Saarekile ja selle juhatuse liikmele Raul Ketsile süüdistuse maksupettuses suures ulatuses, vahendab Äripäev.

Süüdistuse kohaselt esitas Saareki juhatuse liige raamatupidaja vahendusel tagastusnõude tekitamise eesmärgil maksuhaldurile 2010. aasta juuli–septembri kohta käibedeklaratsioonides valeandmeid, mille tulemusel tagastati firmale alusetult 444 095 eurot käibemaksu. 

Kets märkis täna kohtuistungi vaheajal, et näeb enamikku süüdistatuid, kes väidetavalt temaga ühes käibemaksupettuse korda saatsid, esimest korda.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles