Toidu hinnaindeks kerkis kahe aasta kõrgeimale tasemele

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teravilja hind maailmaturul on sel aastal märgatavalt tõusnud.
Teravilja hind maailmaturul on sel aastal märgatavalt tõusnud. Foto: SCANPIX

ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) teatel tõusis toidukaupade hinnaindeks viimase kahe aasta kõrgeimale tasemele.

FAO andis hinnangu toiduainete hindadele ja leidis, et osaliselt on hinnad tõusnud Venemaa otsuse tõttu kehtestada riiki tabanud ikalduse tõttu vilja väljaveole ajutine keeld, mis puudutab nisu, otra, rukist, maisi ja jahu. Otsuse tõttu on maailmaturul märgatavalt tõusnud vilja hind, vahendas BBC.

FAO teatel tõusis toidukaupade hinnaindeks juulist augustini viis protsenti. Kõige kõrgem oli vastav näitaja 2008. aasta juunis, kuid tipptulemusega võrreldes on indeks 38 protsenti madalam.

2008. aastal maailma tabanud majanduskriisi ajal langesid hinnad 1982. aasta tasemeni mitte pakkumise ega tootmise kasvu, vaid majandusraskustest tingitud nõudluse vähenemise, naftahinna languse ning biokütuse tootmise kiire kasvu tõttu. Toona langesid kõigi toidukaupade hinnad paralleelselt globaalse majanduslangusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles