Lõpetamata tööd häirivad liiklust

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänava sulgemine liikluseks.
Tänava sulgemine liikluseks. Foto: Margus Ansu

Mitmel Tartu peatänaval on teede ja torustike ehitajad alles otsi kokku tõmbamas, kuigi liikluse tippajad on kooli alguse tõttu kätte jõudnud.


Kõige tõsisemaks hindavad Tartu ametnikud liikluse häirimist Puiestee tänava remondi lõpu nihkumise tõttu, uus tähtaeg on töö tegijal Põdra Majal septembri keskpaigas. Seniks on liiklus Raatuse ja Jaama tänava vahelisel lõigul ümber suunatud Jaama tänava kaudu. Tööd sulgevad veel aga ka Raatuse-Puiestee risti.

Viivitusi põhjustas ühelt poolt linna soovide muutumine äärekivide paigutuses, teisalt, et tööd läksid väga lähedale ühele kaitsealusele tammele ning vaja oli keskkonnaameti kooskõlastust.

Kesklinna piirkonnas toob leevendust Kroonuaia tänava avamine liikluseks, kuid seal on veel puudu teekattemärgistus, üksnes sebra jõuti Kesklinna kooli ette enne õppeaasta algust maha joonistada. Linnaliinibussiliiklus kolib Kroonuaia tänavale tagasi laupäeva hommikust.

Laial tänaval jääb ilmselt kuu lõpuni kehtima ajutine kahesuunaline liikluskorraldus, et saaks teha uuringud, mille põhjal otsustatakse, kas muuta tänav tulevikus kahesuunaliseks või jätta ühesuunaliseks.

Tartu teedeteenistuse vanemspetsialist Urmas Treimann ütles, et Vanemuise tänav, mis pidi septembri alguseks valmis olema, saab Giga lubaduse kohaselt asfaldi alla tõenäoliselt 6. septembril. Kuna tänav saab kogu laiuses uue asfaldi, otsustati panna soojatoru kõrvale ka sademeveetoru, kuid ehitamisel ilmnes, et gaasitorud ei asetse maa sees nii, nagu joonistel märgitud.

Veetorustiku ehituse tõttu on septembri lõpuni kinni Soinaste tänav Riia ja Aardla tänava vahel.

Tartu liikluskorraldusteenistuse peaspetsialist Toomas Henno nimetas, et hea uudis tuleb Ilmatsalu tänavalt, mis on liikluseks lahti, kuigi viimane asfaldikiht on veel panemata. Kui ilm lubab, saab see pandud pühapäeval ja siis on kogu tänav liikluseks suletud.

Riia tänava raudteeviadukti all lõpeb remont eeldatavalt järgmisel nädalavahetusel, kui ilm vähegi lubab. Seal, tiheda liiklusega tänaval saab ehituseks ühe viaduktipoole sulgeda üksnes öösel või nädalavahetusel. Viivituse tekitas muu hulgas see, et Põdra Majal läks aega Eesti Raudteelt tööloa hankimisega.

Ehitamine jätkub ka Nooruse, Jakobi ja Emajõe tänaval ning veel mõnel pool, aga linna liiklusele ei ole mõju sellest suur, kinnitas Toomas Henno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles