NBA Tähtede mängule valiti Durant ja Westbrook ning kolm Hawksi mängijat

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russell Westbrook (vasakul) ja Kevin Durant osalevad Tähtede mängul.
Russell Westbrook (vasakul) ja Kevin Durant osalevad Tähtede mängul. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA tegid peatreenerid oma valiku tänavusele tähtede mängule pääsejate osas.

Idakonverentsi meeskonda pääses kolm Atlanta Hawksi mängijat - Paul Millsap, Jeff Teague ja Al Horford. Senise NBA hooaja jooksul 46st mängust 38 võitnud ja praegu 17-mängulist võiduseeriat tegev Hawks võib olla seejuures Tähtede mängul esindatud isegi nelja mehega, sest samuti koosseisu hääletatud Dwyane Wade on hädas reielihase vigastusega ning ei pruugi tänavuses kohtumises kaasa lüüa. Sellisel juhul on tema tõenäoliseks asendajaks Hawksi tagamees Kyle Korver.

Kõik peatreenerid said valida koosseisu kaks tagameest, kolm eesliinimängijat ja kaks mängijat sõltumata positsioonist. Oma hoolealuste poolt hääletada ei tohtinud. Lisaks Hawksi kolmikule ja Wade'ile pääsesid Ida meeskonna koosseisu veel Cleveland Cavaliersi mängujuht Kyrie Irving, kes nimetati mulluse Tähtede mängu MVPks, samuti Miami Heati keskmängija Chris Bosh ja Chicago Bullsi ridadesse kuuluv Jimmy Butler. Butleri jaoks on tegu karjääri esimese Tähtede mänguga.

Läänekonverentsi meeskonnas osutusid valituks James Harden (Houston Rockets), Klay Thompson (Golden State Warriors), Tim Duncan (San Antonio Spurs), LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers) ja Chris Paul (Los Angeles Clippers) ning Oklahoma City Thunderi tähtede duo Kevin Durant ja Russell Westbrook. Mõnevõrra üllatuslikult ei kuulunud treenerite valikusse ühtegi mängijat head hooaega tegevate Dallas Mavericksi ja Memphis Grizzliese ridadest, samuti jäid välja liiga üks tänavusi paremaid keskmängijaid DeMarcus Cousins (Sacramento Kings) ja senise hooaja jooksul mängus keskmiselt 21,8 punkti visanud tagamees Damien Lillard (Portland). NBA valitsev MVP Durant valiti aga hoolimata sellest, et ta on tänavu vigastuse tõttu jätnud vahele 25 mängu Thunderi 46st ning tema klubigi ei mahu hetkeseisuga play-offi pääsejate hulka.

Duncan jõudis NBA kõigi aegade esikolmikusse, sest talle on tegu karjääri 15. Tähtede mänguga. Sama palju kordi on Tähtede mängule valitud ka Shaquille O'Neal ja Kevin Garnett, 17 korda on valikusse mahtunud Kobe Bryant ja 19 korda Kareem Abdul-Jabbar. Bryant valiti ka tänavu fännide poolt algviisikusse, ent seekord jääb Los Angeles Lakersi staaril Tähtede mäng mängimata, kuna ta käis eile õlaoperatsioonil ja tema hooaeg on sellega lõppenud. Bryanti asendaja valib välja Lääne meeskonda juhendav Steve Kerr.

NBA tänavune Tähtede mäng toimub 15. veebruaril New York Knicksi koduväljakul Madison Square Gardenis, nädalavahetuse ülejäänud sündmused nagu näiteks pealtpanekuvõistlus ja kaugvisete võistlus peetakse Brooklyn Netsi koduhallis Barclays Centeris.

NBA Tähtede mängu koosseisud:

Ida: algviisikus LeBron James (Cleveland Cavaliers), Pau Gasol (Chicago Bulls), Carmelo Anthony (New York Knicks), John Wall (Washington Wizards) ja Kyle Lowry (Toronto Raptors), pingil Jeff Teague, Paul Millsap, Al Horford (kõik kolm Atlanta Hawks), Chris Bosh, Dwyane Wade* (mõlemad Miami Heat), Jimmy Butler (Chicago Bulls) ja Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers). Peatreener Mike Budenholzer (Atlanta Hawks).

Lääs: algviisikus Stephen Curry (Golden State Warriors), Kobe Bryant* (Los Angeles Lakers), Anthony Davis (New Orleans Pelicans), Blake Griffin (Los Angeles Clippers) ja Marc Gasol (Memphis Grizzlies), pingil Kevin Durant, Russell Westbrook (mõlemad Oklahoma City Thunder), Chris Paul (Los Angeles Clippers), James Harden (Houston Rockets), Klay Thompson (Golden State Warriors), LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers) ja Tim Duncan (San Antonio Spurs). Peatreener Steve Kerr (Golden State Warriors).

* - vigastatud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles