Viinistult varastati hinnaline pronksskulptuur

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Viiese skulptuur «Sinilind».
Edgar Viiese skulptuur «Sinilind». Foto: Viinistu konverentsi- ja kultuurikeskus

Eile öösel varastati Kuusalu vallast Viinistu külast skulptuur, mille hind on 50 000 krooni.


Põhja Ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Maria-Elisa Tuuliku sõnul langes varaste saagiks Edgar Viiese skulptuur «Sinilind».

Väiksemõõtmeline pronksskulptuur pandi täna öösel pihta Viinistu konverentsi- ja kultuurikeskuse eest. Politsei algatas varguse uurimiseks kriminaalmenetluse.

Keskuse tegevjuhi Reet Rohumetsa sõnul võis vähem kui meetri kõrgune pronkskuju kaaluda kuni sada kilo. «Kahe mehega tuli tõsta, kui me teda siin omal ajal paika panime. Kuju alus on ju täispronksist, nii et ta on üsna raske. Selle pronksi tõttu ta ilmselt ära viidigi,» arvas Rohumets.

Tegevjuhi sõnul oleks äärmiselt kahju, kui hinnaline kunstiteos lihtsalt metallina ümbertöötlemisele läheks. Pronksi kokkuostuhind on umbes 46 000 krooni tonn, seega võivad metallivargas saada 50 000-kroonise kunstiteose eest maksimaalselt 4600 krooni.

Viinistu Kunstimuuseumi asutaja Jaan Manitski teatas, et muuseum paneb kuju leidmise eest välja 5000 krooni suuruse leiutasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles