Politsei puistas L’Oreali pärijanna kodu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liliane Bettencourt
Liliane Bettencourt Foto: AFP / Scanpix

Politsei otsis eile hommikul läbi Prantsusmaa rikkaima naise Liliane Bettencourt’ kodu, andes poliitiliseks skandaaliks kasvanud perekonnatülile senisest tõsisema tooni.

Uudisagentuuri AFP andmetel ei olnud Liliane Bettencourt politsei operatsiooni ajal ise kodus ja viibis välismaal.

Haarang oli seotud Liliane Bettencourt’ ja tema ainukese lapse kohtuasjaga. Nimelt kinnitab tütar Francoise Bettencourt Myers, et 87-aastane ema, kes oma seltskonnafotograafist sõbra Francois-Marie Banier’ 1 miljardi euro väärtuses kingitustega üle ujutas, on vaimselt nõder ning tuleks võtta kohtuliku kaitse alla.

Nii Liliane Bettencourt kui Banier on süüdistused tagasi lükanud.

Käesoleva aasta alguses arenes perekonnatüli aga riiklikuks küsimuseks, kuna Bettencourt’ villas tehtud salajastest salvestustest ilmnes president Sarkozy ühe võtmeministri Eric Woerthi potentsiaalne huvide konflikt.

Ühtlasi kerkisid süüdistused, nagu oleks Bettencourt annetanud ebaseaduslikult raha võimupartei UMP 2007. aasta valimiskampaania hüvanguks.

Sotsiaalminister Woerth kurtis nädalavahetusel ajalehele Le Parisien, et meedia on teda juba kolm kuud «kividega pildunud» – alates lindistuste lekkimisest.

Mees sattus eile taas rambivalgusse, kui ajalehed Le Canard Enchaîné ja L’Express avaldasid üksikasju kirjast, mis toimetuste hinnagul viitab Woerthi küsitavale rollile Prantsuse Auleegioni ordeni omistamisel tema abikaasa tööandjale.

Woerth on varem kinnitanud, et tema naise tööandja, Bettencourt’ varahalduri Patrice de Maistre autasustamise otsuse võttis 2007. aastal vastu rahandusministeerum.

Ordeni kinnitas 2008. aasta jaanuaris de Maistre’le rinda Woerth ise, olles sel hetkel eelarveminister.

Prantsuse meedia väidab, et 2007. aasta märtsikuus Woerthi poolt president Sarkozyle kirjutatud kirjast ilmneb, et ettepaneku de Maistre autasustamiseks tegi Woerth.

Kirja autentsus on alles tuvastamisel. Woerthi advokaadi Jean-Yves Leborgne käest Financial Timesil koheselt kommentaari saada ei õnnestunud.

Valitsuse pressiesindaja Luc Chatel ütles eile enne Woerthi poolt juhitud pensionireformi debati algust, et president «toetab oma ministrit täielikult ja jäägitult».

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles