Eesti veokijuht ootas Saksamaal mitu päeva puksiiri

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaal Schwedti linna lähedal jäi esmaspäeval Eestist pärit veokijuht oma sõidukiga külavaheteel liiva sisse kinni ning oli sunnitud kolmapäevani puksiiri ootama.

21-aastane eestlane oli teel Schwedtis asuvasse Leipa paberivabrikusse, kuid pööras vales kohas ära ning sattus liivasele teele, kuhu 40-tonnine vanapaberit vedanud veok kinni jäi, vahendas Märkische Onlinezeitung.

Veokijuht võttis ühendust oma tööandjaga, kes omakorda kontakteerus puksiiriabiga. Puksiiri saatmisega tekkis aga probleem, sest parajasti polnud lähedal ühtegi masinat, mis oleks suutnud rasket veokit maanteele tagasi tõmmata.

Samal ajal saabus sündmuskohale ka politsei, kes tegi juhile trahvi külavaheteel nii raske veokiga sõitmise eest. Antud teelõigul oli lubatud sõita kuni 7,5-tonnise sõidukiga.

Mehe olukord läks veel kehvemaks, kui tema tööandja teatas, et ta veokisse puksiiri ootama jääks. Eestlane ootaski kolmapäevani abi. Kohalikel elanikel, kelle aiast veokijuht oleks peaaegu läbi sõitnud, hakkas mehest kahju ning nad tõid talle sigarette ja toitu Schwedtist.

Kolmapäeval saabus puksiir, mis veoki tagasi teele aitas ning noor veokijuht jõudis lõpuks sihtpunkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles