Eestikeelne algharidus tekitab Narva-Jõesuus erimeelsusi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva-Jõesuus tekitab erimeelsusi eestikeelne algharidus.
Narva-Jõesuus tekitab erimeelsusi eestikeelne algharidus. Foto: Liis Treimann / Postimees

Narva-Jõesuus eesti keeles haridust saada soovivad algklassilapsed käivad nüüdsest koolis Narvas, sest kodulinnas neile seni võimaldatud kujul õpet enam ei anta, kuid volikogu ei pea nende koolisõidu kompenseerimist vajalikuks.

Narva-Jõesuus pole kooli eesti keelt kõnelevate laste jaoks, kuid kuni viimase ajani õpetati neid kuni neljanda klassini kohaliku Vene kooli eestikeelses harus, mis asus eraldi hoones, vahendab ERRi uudisteportaal.

Hiljuti leidsid aga linnajuhid, et kuue lapse eraldi majas õpetamisel pole mõtet ning eesti keeles algharidust omandavad õpilased pidanuks hakkama Vene kooliga sama katuse all õppima.

Linnavolinik Tatjana Pagajeva sõnul viisid eestlastest õpilaste vanemad oma lapsed seepeale üle Narva eestikeelsesse kooli, kuna nad leiavad, et Narva-Jõesuus antakse eestikeelset haridust vaid formaalselt ning soovivad nüüd, et linn laste sõidukulud hüvitaks.

Kuurortlinna meer Andres Noormägi ütles aga, et tema arvates pole algklasside laste transporti Narva-Jõesuust Narvasse vaja kompenseerida, kuna ka Narva-Jõesuu on loonud neile võimalused emakeelseks õppeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles