Heas vormis Djokovic on Austraalias ületamatu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic (vasakul) ja Andy Murray.
Novak Djokovic (vasakul) ja Andy Murray. Foto: SCANPIX

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste meeste finaal oli taas tõestus sellele, et sportlased, kes on harjunud võitma, võidavad ning need, kes harjunud kaotama, kaotavad. Maailma esireket Novak Djokovic mängis pühapäeval oma karjääri jooksul viiendat korda Austraalia suure slämmi turniiril finaalis ning tõstis ka viiendat puhku karika pea kohale. Neljandat korda nii kaugele jõudnud Andy Murray pidi sarnaselt eelnevate kordadega leppima teise koha trofeega. Seejuures on nendest kaotustest kolm saadud just Djokoviciga mängides.

7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 6:3, 6:0 võidu teeninud Djokovic murdis oma vastase kolmandas setis, kus ta jäi alguses 0:2 kaotusseisu, kuid seejärel võitis ta ülejäänud 13 geimist koguni 12. Austraalia lahtiste ajaloos on viiel korral võidutsenud serblasest edukam olnud veel vaid kuuekümnendatel kuuel korral triumfeerinud austraallane Roy Emerson.

«Murrayl olid omad võimalused, kuid Djokovic näitas, miks just tema on maailma esinumber. Olen seda ennegi öelnud, et kui Djokovic näitab oma parimat mängu, ei hakka närveerima ning endas kahtlema, siis ei olegi teda võimalik alistada. Sellega ei saa hakkama Roger Federer, Rafael Nadal ega ka Murray,»  kiitis endine tippmängija ja praegune Eurospordi ekspert Greg Rusedski võitjat. «Finaali tähtsaid punkte mängis Djokovic lihtsalt veidike paremini ja mõnikord sellest piisabki.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles