Tagatisraha suurenemine hoogustas taara tagastamist märgatavalt

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühi taara on veebruarist hinnas.
Tühi taara on veebruarist hinnas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Alates pühapäevast saab iga tagastatud pudeli ja purgi eest rohkem raha - 10 senti, ning kuna taara hind tõusis ka juba varem ostetud pakenditel, kogusid paljud inimesed taarat ning viisid selle täna automaati.

Pühapäeva keskpäeval oli pudelikottidega rahvast  pealinnas ehk veidi rohkem kui nädalavahetustel tavaliselt ning taarat toodi ainult suuremates kogustes ja taara-automaadi ette sõideti isegi kaubikuga, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Pakendite tagastamise arvud aga on näidanud, et jaanuaris tagastati pea poole võrra vähem pakendeid kui mullu samal ajal, mistõttu võib oletada, et inimesed kogusid purke ja pudeleid, et nende eest veebruaris veidi rohkem raha saada.

Eesti Pandipakendi tegevjuht Rauno Raal kinnitas, et täna oli pakendite tagastus ilmselgelt aktiivsem. «Eriti on seda märgata maapiirkondades, kus tegelikult oli näha, et oli tagastuse kinnihoidmine jõulisem.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles