Põhja-Tallinnas sai valmis järjekordne park

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koplis avati eile pidulikult äsja valmis saanud Karjamaa park, mille keskne element on kujur Seaküla Simsoni loodud lehmaskulptuur.


Tööstuse, Kopli ja Karjamaa tänavate vahele jääv park rajati alale, kus veel möödunud aastal asus tühjana seisnud lasteaiahoone, mille sinna kolinud kodutud korduvalt põlema panid. Möödunud aasta lõpus maja lammutati ning elamute ja Karjamaa gümnaasiumi vahele jäävale maatükile rajati park.

Pargis on eraldi mänguväljakud kahe- kuni kuueaastastele ning 7-15-aastastele lastele ning täiskasvanute jaoks mõeldud tervisespordiala. Jalgteed suunduvad pargi keskele, kus keset lillepeenart lamab uhkelt Simsoni betoonlehm.

Simson võitis selleks korraldatud konkursi. Kõikvõimalike konkurssidega on tal viimasel ajal üldse hästi läinud. Nõmmele teeb ta tuleva aasta lõpuks Nikolai von Glehni kuju, Järgmisel nädalal avatakse Rakveres helilooja Arvo Pärdi 75. sünnipäevaks linna keskväljakule tellitud kuju noorest Pärdist jalgrattaga. Jõhvis Tallinna maantee ääres aga hakkab tulevikus seisma Simsoni käte alt tulnud valla vapiloom hirv.

«Ja äsja vist võitsin Narvas ka ühe konkursi, nii et sealgi tuleb üks suurem töö teha,» rääkis kunstnik Postimehele. Karjamaa pargi lehmaskulptuuri tegemine võttis tal aega umbes kuu. «Koos mõningate vaheaegadega umbes kuu aega. Ega sellist tööd ei saa ühe jutiga valmis teha, asi peab vahepeal seisma ja laagerduma,» lausus Simson.

Karjamaa asum on Tallinna linnavõimu eriline lemmik. Enne mulluseid valimisi valmisid seal koerte jalutusplatsid, samuti asfalteeriti kvartalisiseseid teid ja rajati elamute juurde elanike parkimiskohad.

Tegemist on juba kolmanda pargiga, mis Põhja-Tallinnas viimaste aastate jooksul korda on tehtud. Möödunud aastal rekonstrueeriti Kalamaja kalmistupark ning kolm aastat tagasi Kopli kalmistupark.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles