Liisinguturg kasvas kahe miljardini

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB Liisingu reklaam bussil.
SEB Liisingu reklaam bussil. Foto: ERAL

Eesti liisinguturu portfelli jääk aastal 2014 kasvas aastases võrdluses 5,5 protsenti kahe miljardi euroni, teatas Eesti Liisingühingute Liit.

Uute liisinglepingute kogumaht küünis mullu 867 miljoni euroni, langedes varasema aastaga võrreldes kaks protsenti. Liidu teatel oli üldises heitlikus majanduskliimas väike langus prognoositav.

Endiselt on populaarseimad liisinguga finantseeritavad varad sõiduautod ja väikesõidukid. Uute sõidukiliisingute maht kasvas mullu 11 protsenti. Kõigist liisinguga finantseeritavatest varadest moodustavad sõidukid 52 protsenti.

Liidu teatel kasvas faktooringu populaarsus äriklientide seas. Kogu faktooringportfell kasvas aastaga 17 protsenti ja jõudis 248 miljoni euroni. Kaubanduse ja tootmise müügiarvete finantseerimise käive ulatus möödunud aastal 2 126 miljoni euroni, ületades sellega ka 2009. aasta majanduskriisi eelse taseme.

Liidu teatel on krediidiportfelli kvaliteet on aasta aastalt paranenud ning üle 60 päeva tähtajaks tasumata liisingumakseid on vaid 0,7 protsenti kogu portfellist.

Eesti Liisingühingute Liidul on kaheksa liiget. Liisingturu kogumahust katavad liikmed hinnanguliselt 98 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles