Hiidlased panid taas vorstivabriku tööle

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaal hakatakse taas suitsusinki tootma.
Hiiumaal hakatakse taas suitsusinki tootma. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Üle paarikümne aasta tehakse Hiiu saarel taas vorsti. Pärast seda kui Hiiu Kalur 90ndatel oma abitootmise sulges, pole hiidlastel oma vorstivabrikut olnudki.

Jaanuarist töötab Pühalepa valla Suuresadama külas pisike lihatööstus, kus Ivo Lõppe OÜ Pilderi töötajad valmistavad valdavalt kohalikust lihast vorsti ja grilltooteid, kirjutab Hiiu Leht. Lisaks vorstile valmivad siin suitsusingid, suveks jõuavad müüki ka grillvorstid ja muud grilltooted. «Need on mulle endale rohkem südamelähedased,» ütles Lõppe ajakirjanikule.

Pole ka imestada, sest Hiiumaa Grillfestil 2011 võitis esikoha just Olustvere kooli võistkond, kuhu ka Lõppe kuulus. Mullu pälvis tema valmistatud kalatoorvorst esikoha kevadisel Lestafestivalil ja selle maiuse tahab ta ka suvetoodete nimekirja lisada. «Mureks on vaid see, et saaks kevadel kalameestelt suuremas koguses säinast kokku osta,» ütles Lõppe. Eelmisel nädalal jõudis ettevõttesse kohale 160-liitrine keedukatel, millega on plaanis hakata valmistama puljongit, sülti ja pasteeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles