Saaremaal põles klaasplasti tehas

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng Saaremaal
Põleng Saaremaal Foto: Lääne päästekeskus

Saaremaal Kudjape alevikus süttis klaasplasti tehas, mille põlengust eraldus mürgist suitsu.

Foto:
Foto: Foto: Tambet Allik / Saarte Hääl
Foto:
Foto: Foto: Lääne päästekeskus

Häirekeskus sai täna kell 12.57 teate tulekahjust Saaremaal Lääne- Saare vallas Kudjape alevikus, kus helistaja sõnul põleb klaasplasti tehas. Sündmusele reageerisid päästjad Kuressaare, Orissaare, Kihelkonna ja Pihtla komandodest, teatas Lääne päästekeskus.

«Tulekahjust eralduv suits on äärmiselt mürgine ja tuul kannab seda lähedal asuvatele küladele. Palume elanikel hoida aknad suletuna,» ütles päästekeskuse pressiesindaja.

Kell 16.53 teatas päästekeskus, et suurem põleng, mis paksu musta suitsu tekitas, on saadud kontrolli alla ja nüüd tegelevad päästjad järelkustutustöödega ning otsivad tulepesasid.

Kustutustööde käigus said kaks päästjat kergemaid põletushaavu, kohapeal olnud kiirabi vaatas päästjate vigastused üle ning lubas nad peale terevisekontrolli tagasi tööd tegema.

Postimehele teadaolevalt põhjustas tulekahju keevitamine ning põlengu levik oli nii kiire, et töötajad jõudsid vaevu välja joosta. Tehase sees oli ka mitukümmend meetrit pikk jaht, mis langes tuleroaks.

Foto:
Foto: Foto: Tambet Allik / Saarte Hääl

Põlengu tõttu leidis aset ka väiksem plahvatus ning suuremad leegid lõid katusest välja, kuid keegi viga ei saanud. Esialgsete andmete kohaselt plahvatasid tehases olnud gaasiballoonid.

Esimesena jõudsid Kuressaare päästjad, nende saabudes olid leegid hoone katusest väljas. Õnnetuses ei saanud keegi viga.

Foto:
Foto: Foto: Tambet Allik / Saarte Hääl

Hoone hävis tulekahjus. Kustutustööd lõpetati kell 21.11.

Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles