Hooletu kütmine võib viia elu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kiirabi koolitusjuht Andras Laugamets näitab rinnale kinnitatavat vingugaasidetektorit, mis on aidanud nii mõnelgi kannatanule appi tõtanud arstil mürgistusest pääseda.
Tartu kiirabi koolitusjuht Andras Laugamets näitab rinnale kinnitatavat vingugaasidetektorit, mis on aidanud nii mõnelgi kannatanule appi tõtanud arstil mürgistusest pääseda. Foto: Kalev Saar

Halba enesetunnet sageli viiruste, haige südame või joodud alkoholikogusega seostavad inimesed ei tule tavaliselt selle pealegi, et on end tegelikult mürgitanud vingugaasiga.

Viis aastat tagasi võttis Tartu kiirabi kasutusele vingugaasidetektorid konkreetsel põhjusel: kaks meedikut said patsienti aidates süsinikmonooksiidi mürgistuse ning vajasid ravi barokambris. Sellest ajast alates annab kaasaskantav andur kiirabitöötajaile aegsasti märku, kui kellegi korterisse või majja sisenemine võib olla eluohtlik.

Diagnoosimine sagenes

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles