Postimehe karikaturist saab presidendilt teenetemärgi

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu saavad presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgid Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts ja Eesti Päevalehe karikaturist Hillar Mets.

Urmas Nemvalts on üle 20 aasta töötanud Postimehes karikaturistina. Hillar Mets on töötanud Vanemuises, Joonisfilmis, ajakirjas Pikker ja viimased 17 aastat Eesti Päevalehes.

Lisaks karikaturistidele annab president teenetemärgi veel kolmele ajakirjanikule, kelle looming ja töö meediaväljaannetes on rikastanud maailmapilti.

Valgetähe IV klassi teenetemärgid saavad ajalehe Pärnu Postimees tegevtoimetaja Iira Igasta ning Vikerraadio peatoimetaja Riina Rõõmus. President tõi välja, et Iira Igasta tasakaalukusele ja nõudlikkusele on aastate pikkuselt toetunud Eesti üks suurem ja professionaalsem maakonnaleht.

Riina Rõõmus on aga Eesti suurima kuulajaskonnaga, ühiskondlikult tundliku hoiaku ja inimläheduse ühendanud raadiojaama peatoimetaja.

Valgetähe V klassi teenetemärgi saab ka raadio- ja teleajakirjanik Silvi Karro (ajakirjanikunimega Silvia Karro), kes on viimased 15 aastat töötanud ETVs saate «Maahommik» toimetajana. Lisaks on ta mitme raamatu autor.

President annab tänavu 99 inimesele teenetemärgi. 99 inimesele andis Ilves teenetemärgi ka neljal eelmisel aastal. Nii 2010. kui 2009. aastal sai presidendilt riikliku autasu 97, 2008. aastal 268 ja 2007. aastal 342 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles