Potisepp: kas tööandjad on valmis penisoniealisi tööle võtma?

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Potisepp.
Sirje Potisepp. Foto: Toomas Huik

Toiduliidu juht Sirje Potisepp ütles tööandjate manifesti kommenteeides, et selles kajastatud teemad on kõik vajalikud, aga ta ei tea, kas ettevõtjad on täna valmis pensionealisi tööle võtma.


«Mõistan pensioniea tõstmise vajadust, kuid usun, et selle tõstmisel satuvad just lihttöölised löögi alla,» lausus Potisepp. «Kui 30-50 aasta vanused on enam-vähem sama võimekad, siis üle 60 aasta on inimestel olenevalt nende varasemast elust ja tervisest võimed väga erinevad,» lisas ta.

Ka noortel on praegu tema sõnul raskusi töö leidmisega, sest töökohti lihtsalt ei ole. «Ma pole nõus mõningate tööandjate suust kõlanud väitega, et noored on ise süüdi, kui tööd ei leia., sest tihtipeale lihtsalt ei võeta kogenematuid töööle. Aga kust nad neid kogemusi saavad, kui meie, ettevõtjad, neile võimalust ei anna?» küsis ta.

Potisepa sõnul on mõistetav tööandjate soov võtta tööle igati valmis ja varasema töökogemusega inimesi, sest siis ei pea nad töötajate koolitamise peale kulutama, kuid selline suhtumine peab muutuma.

Kogu manifesti iseloomustades ütles toiduliidu juht, et ehk tulebki mõned asjad praegu pisut teravamalt välja öelda, selleks et tööandjaid kuulama jäädaks ja ühiskonnas diskussioon tekiks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles