Tallinna Talvefestival toob tippmuusikud Tallinna kontserdilavadele

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Liisa Bezrodny on elegantne, tundeküllane ning särava tehnika ja tugeva interpreteeriva jõuga artist
Anna-Liisa Bezrodny on elegantne, tundeküllane ning särava tehnika ja tugeva interpreteeriva jõuga artist Foto: Jake Farra

9.–22. veebruarini toimuv Tallinna Talvefestival toob avakontserdiks 9. veebruaril kell 18 Tallinna Raekotta ühe säravaima Eesti muusiku, viiuldaja Anna-Liisa Bezrodny ning pakub juba üheksandat aastat põnevaid esinejaid ja kontserdipaiku.

«PLMF ootab põnevusega nii meie tippsolistide esinemisi kui ka Eestit viimati 2010. aastal hullutanud Norra pianisti ja koomiku Aksel Kolstadi šõud» ütles festivali korraldava Pille Lille Muusikute Fondi (PLMF) tegevjuht Leelo Lehtla. «Oleme väga õnnelikud, et Talvefestival toob juba 9. aastat järjest pimedasse veebruarikuusse valgust läbi kauni muusika.»

Festivali raames toimuv heateo algatus motoga «Tõsta pilk ja ava süda» on aastate jooksul toetanud lisaks erivajadustega noortele ka interpreete. Muusika-aastal soovib PLMF suunata tähelepanu ning koguda vahendeid muusikakoolides õpinguid alustavatele lastele, et aidata neile kvaliteetsete pillide soetamist.

Kontserdid toimuvad Rootsi-Mihkli kirikus, Mustpeade Majas, Tallinna Raekojas, Hobuveskis, teatris NO99 ja Hopneri Majas (vana Matkamaja). Rahvusraamatukogus esinevad pianistid Irina Zahharenkova ja Ralf Taal ning nendele kontsertidele on vaba sissepääs. Külastajaid rõõmustatakse aga ka teistel kontsertidel PLMFile tavapäraselt soodsate piletitega (5-8 EUR). Saadaval on ka festivali passid muusikaõppeasutuste õpilastele hinnaga 10 eurot ja õpetajatele 15 eurot.

Festivali esinejate seas on veel pianist Marko Martin, tšellist Andreas Lend, klarnetist Madis Kari, flötist Oksana Sinkova, lauljad Kristel Pärtna, Katrin Targo, Arete Teemets, Kristina Vähi, Oliver Kuusik ja Atlan Karp, viiuldaja Kristina Kriit, trompetist Neeme Ots, saksofonist Virgo Veldi ja mitmed teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles