Filmi «Viiskümmend halli varjundit» piletite eelmüük purustab rekordeid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuse filmiaasta üheks suurimaks publikumagnetiks tõotab saada 13. veebruaril esilinastuv «Viiskümmend halli varjundit», mille piletite eelmüüki on nii Eestis kui ka mujal maailmas saatnud ennenägematu edu.

Filmi maale toova filmilevitaja VaataFilmi juht Siim Rohtla tõdes, et kunagi varem Eesti filmiajaloos pole müüdud mõnele filmile tuhandeid pileteid ette juba kuu aega enne filmi kinno jõudmist.

Foto: AFP / Scanpix

«Tänaseks on Eestis müüdud juba üle 7800 pileti, millega on loodud pretsedent – soov olla esimeste kõmulise filmi nägijate seas innustas paljusid juba kahe kuu eest meie poole pöörduma, mistõttu panime piletid müüki detsembri keskel,» rääkis Rohtla.

Foto: AFP / Scanpix

Sarnane edu saadab linateost ka mujal riikides, kusjuures Suurbritannias, Prantsusmaal, Austraalias ja Uus-Meremaal oli juba selle nädala alguseks müüdud üle poole miljoni pileti. Kogu maailmas on eelmüügist ostetud juba enam kui 2,75 miljonit piletit, mis lööb kuhjaga üle senised hitid nagu «Pimeduse rüütel», «Tasujad», «Mamma Mia» ja «Avatar».

Rohtla sõnul näitab rohkete eriilmeliste seksistseenidega vürtsitatud «Viiekümne halli varjundi» eelmüük, et valentinipäeval tullakse kinno nii kaaslasega romantilist õhtut veetma kui ka sõpradega meeleolukat kinoelamust saama. «Suurima hulga pileteid on broneerinud naised, kelledest paljud tulevad erootilist draamat vaatama terve seltskonnaga,» tõdes levitusjuht. 

Foto: AFP / Scanpix

Film on vändatud E. L. Jamesi samanimelise raamatu põhjal, mis pälvis kõikjal maailmas koduperenaiste erootiliste fantaasiate piibli staatuse ning müüs rekordilised 100 miljonit eksemplari enam kui 50 keeles. Sam Taylor-Johnsoni taktikepi all valminud filmis astub peaosatäitjana üles Melanie Griffithi ja Don Johnsoni võluv tütar Dakota Johnson ning tema seksuaalsusekäsitlust avardava armukese rolli kehastab näitleja, modell ja muusik Jamie Dornan.

Lisainfo ja linastuskinode lingid siin.

Vaata filmi treilerit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles