Suurbritannia suurim mobiilioperaator vahetas 12,5 miljardi naela eest omanikku

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia telekommunikatsiooniteenuste pakkuja BT teatas, et naaseb peale kümmet aastat uuesti mobiiliturule, ostes 12,5 miljardi dollari eest riigi suurima mobiilioperaatori EE
Suurbritannia telekommunikatsiooniteenuste pakkuja BT teatas, et naaseb peale kümmet aastat uuesti mobiiliturule, ostes 12,5 miljardi dollari eest riigi suurima mobiilioperaatori EE Foto: SCANPIX

Suurbritannia telekommunikatsiooniteenuste pakkuja BT teatas, et naaseb peale kümmet aastat uuesti mobiiliturule, ostes 12,5 miljardi dollari eest riigi suurima mobiilioperaatori EE, kirjutab Engadget.

EE on viis aastat tagasi loodud ühisettevõte, mille osalus jagunes seni võrdselt Deutsche Telekomi ja Orange´i vahel. Müügitehingu käigus omandavad mõlemad teatud hulga BT aktsiaid, mis tähendab, et Deutsche Telekom omab BT-st 12 protsenti ning Orange 4 protsenti, seda juhul, kui konkurentsiregulaatorid annavad ostule loa. BT loodab selle saada käesoleva aasta lõpuks.

BT ei ole ainuke Briti televisiooni- ja internetiteenuste pakkuja, mis on mobiiliturule sisenemas. Hiljuti teatas Sky, et loob 2016. aasta jooksul oma mobiilivõrgu.

Praegu on BT-l riigis 18 miljonit telefoni-, televisiooni ja internetiteenuste klienti. EE-l suurima mobiilioperaatorina aga 28 miljonit klienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles