Iraagi pealinna tabasid komandanditunni kaotamise eel pommirünnakud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänav, kus toimus täna enesetapurünnak.
Tänav, kus toimus täna enesetapurünnak. Foto: SCANPIX

Vägivallalaine Iraagi pealinnas Bagdadis nõudis tänal komandanditunni tühistamise eel kokku vähemalt 37 inimese elu.

Esimene enesetapurünnak leidis aset Uus Bagdadi piirkonnas. Plahvatuses hukkus vähemalt 22 inimest ning vigastada sai 39.

Keegi rünnaku eest veel vastutust pole võtnud.

Iraagis korraldavad enesetapurünnakuid valdavalt sunnimoslemid, sealhulgas ka äärmusrühmituse Islamiriik (IS) võitlejad.

Mullu juunis alanud pealetungis jõudsid IS-i ekstremistid Bagdadi lähistele. Praeguseks on kurdi pešmergavägede rünnaku ja USA juhitud sõjalise koalitsiooni õhulöökide abil suudetud IS taganema sundida.

Teine plahvatus kärgatas Bagdadi äripiirkonnas, tappes vähemalt viis inimest. AFP andmeil pole seni teada, kas tegemist oli enesetapurünnaku või teeäärse pommiga. Uudisteagentuur AP teatas 15 hukkunust kahes eraldi rünnakus.

Iraagi peaminister Haider al-Abadi andis alates tänasest käsu tühistada Bagdadis öine liikumiskeeld, mis on kehtinud aastaid, ütles brigaadikindral Saad Maan neljapäeval.

Komandanditunni tühistamine on suur muutus pikaajalises poliitikas, mis pidas vägivalla ohjeldamiseks vajalikuks öist liikumist piirata. Keelutunnid on aastate jooksul varieerunud, aga hetkel on linnas liikumine keelatud keskööst kella viieni hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles