USA ja Iraan pidasid Müncheni konverentsi kõrvalt tuumakõnelusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani välisminister Javad Zarif.
Iraani välisminister Javad Zarif. Foto: SCANPIX

USA välisminister John Kerry kohtus täna Müncheni julgeolekukonverentsi kõrvalt oma Iraani kolleegi Javad Zarifiga, kellega arutati Iraani tuumaprogrammi üle, teatas AFP.

Kaks riigiesindajat kohtusid juba teist korda oma Lõuna-Saksamaa visiidi ajal.

Varasemat kohtumist Münchenis Zarifi ja Vene välisministri Sergei Lavrovi vahel nimetas anonüümseks jäänud Iraani allikas lootustandvaks ja konstruktiivseks.

Kerry saabus Saksamaale neljapäeva õhtul Kiievist, kus ta arutas Ukraina liidritega võimalusi relvakonflikti lõpetamiseks.

Iraan nõustus 2013. aasta novembris allkirjastatud ajutise leppega vastutasuks sanktsioonide leevendamise eest rangete piirangutega oma tuumaprogrammile. Kaht tähtaega alalise kõikehõlmava lepingu sõlmimiseks on tulnud pikendada, uus tähtaeg kokkuleppe saavutamiseks on 30. juuni.

Järgmiseks poliitilisele kokkuleppele jõudmise tärminiks on Iraan ning P5+1 ehk Suurbritannia, Hiina, Prantsusmaa, Saksamaa. Venemaa ja USA seadnud 31. märtsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles