Kairos hukkus jalgpallifännide ja politsei kokkupõrgetes 22 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkupõrked Kairos.
Kokkupõrked Kairos. Foto: SCANPIX

Egiptuse pealinnas hukkus pühapäeval politsei ja jalgpalliklubi Zamalek toetajate vahelistes kokkupõrgetes vähemalt 22 inimest, teatas prokuratuur.

Tervishoiuministeeriumi varasemal teatel sai vahejuhtumis viga ka 20 inimest.

Kokkupõrked leidsid aset Kairo kirdeosas asuva jalgpallistaadioni ees pärast seda, kui fännid üritasid seal toimuva mängu vaatamiseks staadionile jõuga sisse murda.

Egiptuse siseministeerium piiras jalgpalliklubide Zamalek ja Enbi vahelise matši ajaks staadionile lubatavate pealtvaatajate arvu 10 000 inimesele. Piletid said kiirelt otsa.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: Ahmed Abd el-Gwad/AP

Kohtumist olid tulnud vaatama ka Zamaleki tõsimeelseimate fännide rühmitus Ultra Valged Rüütlid, kes ärritusid piletite lõppemise tõttu ja üritasid staadionile jõuga sisse murda, ütles politseiesindaja.

Korrakaitsjad kasutasid nende laialiajamiseks pisargaasi, fännid vastasid ilutulestikuga, ütlesid politseinikud ja pealtnägijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles