Riik hakkab maaomanikega suhtlema SMSi teel

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Maksu- ja tolliamet saadab sel nädalal ligi 300 000 inimesele maamaksuteated ja esmakordselt saadab maksuhaldur teate 16 700 inimesele SMS lühisõnumiga.

Maksu- ja tolliamet (MTA) saadab sel nädalal 294 600 inimesele 359 600 maamaksuteadet, millest 74 protsenti jõuab maksumaksjateni elektrooniliste kanalite kaudu, teatas maksu- ja tolliamet. «Kui veel mullu saatsime e-postiga 60 protsenti teadetest, siis tänavu on e-posti ja lühisõnumite osakaal juba 74 protsenti. Lisaks keskkonnasäästule hoiab see kokku ka maksumaksja raha,» rääkis ameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi.

 Lühisõnumi saavad tänavu kõik need isikud, kes eelmisel aastal said maamaksu teate veel paberil ja füüsilise isiku tuludeklaratsioonil esitasid mobiiltelefoni numbri. E-postile saadetakse teade, kui e-posti aadress on e-maksuametis märgitud.

«Sellele vaatamata on paberteadete osakaal veel märkimisväärne – kirja teel postitatakse maamaksuteade tänavu 84 000 inimesele. Teate saamiseks e-posti või lühisõnumiga ei ole aga vaja teha muud, kui panna vastav info oma e-maksuameti kontaktidesse,» selgitas Liivamägi.

Kuni 64-eurone maamaks mis tahes kohaliku omavalitsuse üksuses asuvalt maalt tasutakse ühekorraga 31. märtsiks. Maamaksust, mis ületab 64 eurot, tasutakse 31. märtsiks vähemalt pool, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa maamaksust tasutakse hiljemalt 1. oktoobriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles