«Rahva teenrid»: erakonnad kompavad ühiskonna piire

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakondade õhupallid
Erakondade õhupallid Foto: Raigo Pajula

Tänases Vikerraadio saates « Rahva teenrid» analüüsiti Keskerakonna ja sotside suhteid Tallinna linnavalitsuses.

Saatejuhi Lauri Hussari soovis teada, kas see ongi normaalne, et enne valimisi muutvad poliitsõnumid vahepeal isegi hüsteeriliseks, kuid kindlasti ülepingutatuks.

«Enne valimisi on kombeks natuke ühiskonna piire kompida ja taluvuse piire testida, võib näitena tuua kasvõi tööandjate manifesti,» sõnas Külli-Riin Tigasson.

Samuti tõstis ta esile Mart Laari idee kirjutada põhiseadusesse sisse tasakaalus eelarve mõtte.

Peeter Kaldre tõstis ka esile, et pigem on praegu esiplaanil see, mis toimub erakondade sees ja erakondade omavaheline mõõduvõtmine pole veel alanud.

Hussar lisas, et äärmiselt huvitav on, millised jõujooned erakonna sees välja kujunevad ja kuidas keskerakondlane Lauri Laasi teatas, et kui Jüri Pihl langeb sotside juhi kohalt, lendavad sotsid pealinna koalitsioonist.

«Üks tõsiseltvõetav erakond ei tohiks lasta teisel erakonnal kaasa rääkida, et kes on nende juht,» sõnas Tigasson.

«Nõus küll, kuid Keskerakond väljendab siin selgelt oma hoiakut ja nad on oma tungiva soovituse andnud,» lisas Hussar.

Tema sõnul on Keskerakonnal igas mõttes Pihliga parem koostööd teha kui Sven Mikseriga, kes oleks Keskerakonna liidrile Edgar Savisaarele palju keerulisem vastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles