Koogikirglikele sõbrapäevaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martsipanikook granadilliga.
Martsipanikook granadilliga. Foto: Katrin Press

Kodurestorani MerMer perenaine Merrit Kiho jagab lihtsat koogiretsepti, kus maitse andjaks eksootiline granadill.

Meie poodides leidub koogis kasutatud granadill millegipärast passioni nime all. Et seda mitte seda segi ajada kollase granadilliga, nimetasin ta oma raamatus «Eksootilised viljad põhjamaa köögis» purpurseks granadilliks. Kui seda ei leia, sobivad asenduseks ka hapukamad granaatõunaseemned.

Aga mitte nimedest ei tahtnud ma rääkida, vaid armastusest. Muidugi on tore, et selle meeldetuletamiseks on ka päev välja mõeldud. Kuid minu arust on veel kaunim, kui su armsam sind igal hommikul värske kohvi, voodisse toodud lehtede või kallistusega üllatab. Ja kui tõepoolest tahetakse mõnel hetkel midagi eriti kirglikku, pean silmas magustoitu, siis pole lihtsamat alljärgnevast koogist.

Martsipanikook granadilliga

Põhi:

  • 300 g martsipani
  • 1 muna
  • 2 munavalget

Kate:

  • 4 dl vahukoort
  • 2 laimi riivitud koor
  • 1 laimi mahl
  • 2 munakollast
  • 1 dl tuhksuhkrut
  • 2–3 granadilli (võib kasutada ka granaatõunaseemneid)

Määri väiksem (u 23 cm läbimõõduga) lahtikäiv koogivorm kergelt võiga. Riivi martsipan – et kergem oleks, hoia seda pool tundi sügavkülmas – jämeda riiviga ning sega juurde muna ja munavalged. Kalla segu koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 10 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda.

Riivi peene riiviga kahelt laimilt koor. Vahusta vahukoor koos tuhksuhkru ja riivitud koorega parajalt tugevaks vahuks, sega juurde munakollased ja laimimahl. Vala kate jahtunud põhjale ja sügavkülmuta vähemalt viis-kuus tundi. Enne serveerimist hoia pool tundi toasoojas, serveerimisel kaabi koogile granadillide sisu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles