«Pealtnägija:»: pikim eestlane surub palli korvi Rõuges

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: SCANPIX

Tänane «Pealtnägija» kirjeldab Eesti pikima korvpalluri 220-sentimeetrise Janar Purasoni lugu, kes tänaseks on aktiivsest korvpallist loobunud.

Fännide kurvastuseks ei jookse täna õhtul Eesti korvpalli rahvuskoondise rivis Portugali vastu platsile pikim eestlane, kellest loodeti kasvatada Eesti oma Arvydas Sabonis seisab ETV saate «Pealtnägija» kodulehel.

See oli 2002. aasta septembris, kui Purason Läti piiri ääres avastati ning pealinna koliti, kus ta esmakordselt korvpalliga tutvust tegi.

«Pealtnägija» kaamera ees toona esimest korda elus palli korvi surunud 17-aastane Janar ja tema treenerid olid lootusrikkad ja uskusid, et gigandist saab korvpallur ja peagi raiub ta pealt Eesti rahvusmeeskonna eest.

Ometi kadus Purason paari aasta pärast pealinna higistest korvpallisaalidest ning lajatab nüüd pealt hoopis Rõuge kossutšempionaadil.

Purason on oma meeskonna kõige resultatiivsem, kel ei ole probleemi 24 punkti mängus visata. Kuid korvpall on talle nüüd ainult hobi.

Praegu töötab gigant hoopis kodukandi farmis Ruusmäel, kus ootavad teda igal hommikul kell viis sadakond suud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles