Megauploadi kohtuasjas süüdistatav eestlane vahistati USAs

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piraatlus
Piraatlus Foto: SCANPIX

Eesti kodanik Andrus Nõmm (32), keda USA võimud süüdistavad massilises autoriõiguste rikkumises, vahistati esmaspäeval Virginia osariigis Alexandrias, selgub Ühendriikide piirkonnakohtu andmetest.

Algselt peeti Nõmm kinni 2012. aastal Hollandis, kus ta võitles kohtus Ühendriikidele väljaandmise vastu.

USA-le väljaandmine viitab mõnikord kokkuleppe sõlmimisele, mis sisaldab süü omaksvõttu, ent kohtu dokumendid sellele ei viita.

Kohtukirjetes puudub märge Nõmme advokaadi kohta.

Nõmm astub Ühendriikides kohtu ette seoses kaasusega, milles teda süüdistatakse ulatuslikus piraatlusskeemis mõne aasta eest suletud failivahetuskeskkonnas Megaupload.

Süüdistuses kirjeldatakse Nõmme programmeerijana ja Megauploadi tarkvaraarendusosakonna juhina. Süüdistuse kohaselt maksis Megaupload talle 2010. aastal 100 000 dollarit. Nõmme süüdistatakse autoriõiguse rikkumises ning vandenõus raha väljapressimiseks.

USA justiitsministeerium ja Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) kahtlustavad Megauploadi süüasjaga seoses kokku seitset inimest.

Süüdistuste kohaselt on Megaupload.com põhjustanud filmide, telesaadete ja muu materjali ebaseadusliku jagamisega autoriõiguste omanikele enam kui 500 miljoni dollari ulatuses kahju.

Megauploadi asutaja Kim Dotcom on võidelnud alates 2012. aastast Uus-Meremaalt Ühendriikidele väljasandmise vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles